Fri entré

Kunstbygningen Filosoffen
Filosofgangen 30
Odense C
+45 63 75 08 90
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.      


Åbningstider:

Tirsdag-søndag 11.00-17.00

Se caféens åbningstider

 

4 kunstforedrag i Filosoffen

 

Manden bag de hvide skjorter og de hvide kitler. v/ Peter Martensen 4/10

Mød den danske maler og grafiker Peter Martensen, hvis kendetegn er hans portrætter af anonyme, gennemsnitsmænd iført hvide skjorter eller hvide kitler og et par mørke bukser. Han arbejder med emner, der både berører fortiden og nutiden, og anvender ofte fotografiet som udgangspunkt for sine malerier. Kom og hør ham fortælle om sig selv og tankerne bag mændene i de hvide skjorter og kitler.

AFSLUTTET

 

En indføring i det nye indenfor samtidskunsten. v/ Trine Ross 22/11

Der sker spændende ting i samtidskunsten, hvor nye materialer har gjort deres indtog og transformeret måden, der i dag skabes kunst på. Det betyder også, at der nu ofte stilles andre krav til beskueren end tidligere, samtidig med at kunsten, som altid, spejler den tid, vi lever i - og dermed også os selv. Vi skal se masser af kunst denne aften, både af kendte samtidskunstnere og af dem, vi kommer til at se mere til i fremtiden.
Trine Ross er magister i kunsthistorie, kunstanmelder på Politiken, blogger og forfatter til flere bøger og fast holdkaptajn i DRKs Kunstquiz.

AFSLUTTET

 

Kunstmøde med John Kørner. v/ John Kørner 28/2

John Kørner har et poetisk og hårdt realistisk billedsprog. Med lette men sikre strøg formidler han hverdagens store problemer, danske soldater der dør i krig i et fjernt land, udenlandske kvinder på arbejde på gaden i sene nattetimer i København og strømmen af mennesker der drives fra deres hjem over barske landskaber for at finde et nyt sted at kalde hjem. John Kørner arbejder hovedsageligt med maleri, med herudover også grafik, keramikglas og skulptur.

Prisen er 145 kr.

 

Fascister kan også male smukke billeder. v Anders Moseholm 14/3

Tag med på en guidet tur på Anders Moseholms vej igennem 90ernes kulturscene i København og frem til i dag. Aftenen vil rumme relevante nedslag på udstillinger, rejser, kunstnerforestillinger og realiteter. Det vil handle om den drivkraft som udspringer af modstand – om sandheder som konstant sander til, om indfaldsveje til nye afkørsler og de mulige umuligheder for konstruktiv destruktion og endelig den rene kunst som investeringsobjekt. Det vil handle om at det er menneskeligt at ville finde en mening, – også når vi ser på kunst.
I angsten for at reducere kunst til et dekorativt objekt på væggen, kan man føle sig fristet til at tro at betydningsfuld kunst er kunst, der handler om betydningsfulde samfundsproblemer som social uretfærdighed, undertrykkelse, klimakrisen etc.
Men den gode sag udtrykt i kunsten garanterer ikke den gode kunst. Fascister kan også male smukke billeder

Prisen er 145 kr.